Трамп і Кім Чен Ин завершили переговори в розширеному складі

Трамп і Кім Чен Ин завершили переговори в розширеному складі
Кім Чен Ин та Дональд Трамп
Фото: Getty

Зустріч тривала близько півтори години

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин завершили у вівторок зустріч в розширеному форматі. Вона пройшла в готелі Capella на острові Сентоса в Сінгапурі.

За інформацією ЗМІ, зустріч тривала близько півтори години. Тепер лідери двох держав разом з широким колом представників обох сторін візьмуть участь у робочому обіді.

З американської сторони на ньому будуть присутні держсекретар США Майкл Помпео, керівник апарату співробітників Білого дому Джон Келлі, помічник глави вашингтонської адміністрації з питань національної безпеки Джон Болтон, прес-секретар президента Сара Сандерс, американський посол на Філіппінах, колишній спецпредставник по КНДР Сон Кім і старший директор Ради національної безпеки по Азії Метт Поттінджер.

З боку КНДР в ланчі візьмуть участь заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль, заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Лі Су Ен, глава МЗС КНДР Лі Ен Хо, міністр народних збройних сил Але Гван Чхоль, заступник міністра закордонних справ Цой Сон Хі, молодша сестра Кім Чен Ина - Кім Е Чжон, директор департаменту ЦК ТПК Хан Кван Сан.

Перша зустріч лідерів США та КНДР у форматі тет-а-тет тривала менше години.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висловив сподівання на відверту й продуктивну дискусію з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином під час саміту, який розпочав роботу у вівторок в Сінгапурі.

Перед цим президент США і лідер КНДР взяли участь у формальній церемонії привітання на тлі прапорів двох держав. При цьому, американський президент продемонстрував жест відкритості, привітавши північнокорейського лідера обома руками.

До слова, у радника Трампа під час зустрічі із Кім Чен Ином стався серцевий напад

Як відомо, офіційна зустріч Дональда Трампа з Кім Чен Ином розпочалася 12 червня о 9 ранку за місцевим часом.

Трамп планує вже о восьмій вечора 12 червня вилетіти до Сполучених Штатів після переговорів у Сінгапурі з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Раніше передбачалося, що президент Трамп залишатиметься в Сінгапурі для проведення переговорів з лідером КНДР стільки, скільки буде потрібно для досягнення мирної угоди. При цьому допускалося, що зустріч могла продовжуватися кілька днів.

Нагадаємо, раніше до Сінгапуру на саміт США – КНДР прилетів лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Кім вже зустрівся із прем’єр-міністром країни Лі Сянь Луном.

11 травня Кім Чен Ин прогулявся Сінгапуром перед історичним самітом.

Президент США Дональд Трамп прилетів до Сінгапуру ввечері 10 червня

Також у понеділок ввечері у Сінгапур прилетів колишній американський баскетболіст НБА Денніс Родман, який має дружні стосунки з Кім Чен Ином.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: