Порошенко закликав американських конгресменів надати Україні зброю

Порошенко закликав американських конгресменів надати Україні зброю

Члени Конгресу США запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну

Президент Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США й закликав американських партнерів розглянути можливість збільшення асигнувань на безпекову допомогу Україні, а також офіційно визнати Голодомор 1932-33 років.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США на чолі з головою підкомітету з питань зовнішньополітичної діяльності, закордонних операцій та пов'язаних програм Комітету з питань асигнувань Палати представників Конгресу Гарольдом Роджерсом», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко подякував за провідну роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Зокрема, він відзначив прихильну позицію представників Комітету з питань асигнувань у питанні виділення коштів на програми підтримки України у проекті бюджету США на 2018 рік.

Водночас Президент закликав розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців.

Крім того, він висловив сподівання на підтримку конгресменами зусиль України, спрямованих на офіційне визнання США Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.
Глава держави також висловив солідарність із американським народом у зв’язку з негативними наслідками урагану «Харві», який вирує у штаті Техас.

У свою чергу члени Конгресу запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також реформаторські зусилля української влади.

Американські конгресмени привітали із очікуваним набуттям чинності, починаючи з 1 вересня, Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: