Порошенко зустрівся з Дудою в Брюсселі

Порошенко зустрівся з Дудою в Брюсселі

Президент закликав внести зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі

У рамках робочого візиту до Брюсселя 12 липня президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, сторони обмінялися думками щодо низки питань двосторонніх взаємин та міжнародного порядку денного.

«Були обговорені питання продовження діалогу у сфері захисту культурної спадщини та увічнення місць пам’яті українського та польського народів на території двох країн. Президент закликав польську сторону внести зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі у частині, що стосується інтересів України», - зауважили в прес-службі.

Зазначається, що було позитивно оцінено рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій проти РФ на наступні шість місяців. Порошенко подякував за незмінну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України.

«Президенти двох країн приділили також увагу подальшій координації дій з протидії російській агресії у контексті членства Республіки Польща у Раді безпеки ООН. Сторони погодилися з важливістю подальшої мобілізації зусиль з метою протидії будівництву «Північного потоку-2», - додається у повідомленні.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що в Брюсселі відбулася зустріч Порошенка з президентом США Дональдом Трампом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: