Порядок на виборах охоронятимуть близько 60 тисяч поліцейських

Порядок на виборах охоронятимуть близько 60 тисяч поліцейських
Вибори президента України відбудуться 31 березня 

На дільницях за порядком наглядатимуть щонайменше двоє поліцейських

Щонайменше 60 тисяч правоохоронців необхідно залучити для належного забезпечення правопорядку під час виборів.

Про це заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич під час річної підсумкової колегії МВС.

«Окремо хочу озвучити питання щодо кількості працівників поліції, яких нам необхідно залучити до забезпечення публічної безпеки та порядку під час фінального етапу виборчих перегонів. Враховуючи близько 30 тисяч загальної кількості окружних та дільничих виборчих комісій, для забезпечення їхньої охорони нам необхідно залучити щонайменше 60 тисяч правоохоронців - у розрахунку по два працівники на дільницю», - зазначив він.

Фацевич уточнив, що мають бути сформовані резерви, а також необхідно створити мобільні групи головних управлінь.

«Очевидно, що забезпечити присутність такої кількості особового складу дуже складно. У зв'язку з викладеним я звертаюсь до міністра (глави МВС Арсена Авакова — ред.) з проханням дати відповідні доручення щодо залучення під час народного волевиявлення максимальну кількість військовослужбовців Нацгвардії, прикордонників, працівників ДСНС, міграційної служби, постійного та перемінного складу навчальних закладів Нацполіції та системи МВС», - заявив Фацевич.

Представник Нацполіції наголосив, що активний старт президентської кампанії 2019 року потребує від правоохоронних органів неабиякої пильності, зокрема в частині дотримання законності її учасників.

Також зазначимо, що для виборів президента в Україні утворять 198 окружних та майже 30 тис. дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, що керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні, 28 січня, призначив Олега Козловського заступником голови Національної поліції.

Також нагадаємо, що Нацполіція зареєструвала 266 заяв про порушення виборчого законодавства і відкрила 8 кримінальних проваджень. 

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: