Посла КНДР видворяють з Кувейту

Посла КНДР видворяють з Кувейту

Послу Північної Кореї дали місяць для виїзду з Кувейту

Посла КНДР у Кувейті разом з чотирма іншими північнокорейськими дипломатичними працівниками змусять залишити цю країну Перської затоки. Про відповідний намір влади Кувейту щодо диппредставників КНДР стало відомо в неділю, 17 вересня. Таким чином кількість співробітників посольства КНДР у Кувейті скоротиться до чотирьох, зазначається в повідомленні агентства AP.

За даними агентства AFP, послу Північної Кореї дали місяць для виїзду з країни. Останнім часом Кувейт зазнавав дедалі більшого тиску з боку США та союзних до них азійських країн, котрі вимагали обмежити дипломатичні контакти з КНДР. Кувейт - єдина країна Перської затоки, де розташоване посольство Північної Кореї.

Видворення північнокорейських дипломатів має на меті серед іншого ускладнити Північній Кореї відправлення на роботу до країн Перської затоки робочої сили. Досі залучення працівників з КНДР до будівельних та інших робіт в Кувейті, Омані, Катарі та в Об’єднаних Арабських Еміратах вважалося одним із важливих джерел валютних надходжень для північнокорейського режиму. За даними AFP, Кувейт не поновлюватиме дозволи на перебування північнокорейським «гастарбайтерам», яких у країні нараховується від 2000 до 2500 осіб.

Нагадаємо, 15 вересня, КНДР здійснила новий запуск ракети в напрямку Японії. Влада Японії закликали жителів ряду північно-східних префектур попрямувати в укриття. Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети КНДР.

У Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї.

Як повідомляв «Главком», напередодні Північна Корея попередила США, що в разі прийняття нових санкцій Радбезом ООН Вашингтон «заплатить належну ціну і зіткнеться з величезним болем і стражданням за всю свою історію», якщо продовжить наполягати на посиленні режиму санкції відносно КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: