Правоохоронці Росії погрожують вбивством українцю Шумкову, - Денисова

Правоохоронці Росії погрожують вбивством українцю Шумкову, - Денисова
Адміністрація виправної колонії не надає можливість Олександру Шумкову громадянину відправляти та отримувати листи від рідних

Омбудсмен повідомляє, що протягом тривало часу до Олександра Шумкова застосовується фізичний і моральний тиску з боку працівниківФСБРосії

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявляє, що правоохоронці Росії погрожують вбивством незаконно засудженому громадянинові України Олександру Шумкову. Про це вона повідомила у Facebook.

«Його змушують давати неправдиві свідчення проти іншого громадянина України за сфабрикованою кримінальною справою, а в разі ненадання таких свідоцтв загрожують тим, що він ніколи не повернеться на батьківщину живим», - написала вона.

Денисова повідомляє, що протягом тривало часу до Шумкова застосовується фізичний і моральний тиску з боку працівників Федеральної служби безпеки Росії.

Крім того, адміністрація виправної колонії не дозволяє Шумкову надсилати й отримувати листи від рідних, порушуючи його право на зв'язок із зовнішнім світом, гарантоване пунктом 37 мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими.

Денисова вимагає від Уповноваженого з прав людини в Росії терміново забезпечити дотримання прав Шумкова, а саме - припинити фізичний та психологічний тиск і забезпечити йому можливість контактувати із зовнішнім світом, в тому числі здійснювати листування і телефонні дзвінки.

Також вона просить вжити необхідних заходів, щоб не допустити захворювання Шумкова на коронавірусну інфекцію.

Денисова закликає представників міжнародних правозахисних організацій і дипломатичний корпус негайно відреагувати на грубі порушення прав громадянина України на життя, особисту свободу і недоторканність, а також спілкування, гарантовані міжнародними конвенціями, обов'язок виконання яких взяла на себе Росія.

Як повідомлялось, 7 листопада 2019 року засуджений в Росії українець Олександр Шумков припинив оголошене 15 жовтня 2019 року голодування через істотне погіршення здоров'я.

Нагадаємо, український в’язень Кремля Олександр Шумков, якого в Росії засудили до чотирьох років загального режиму за участь у «Правому секторі», оголосив голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: