Правозахисники вимагають звільнити Матіоса через висловлювання про євреїв

Правозахисники вимагають звільнити Матіоса через висловлювання про євреїв
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос
Фото: Главком

Матіос порівняв підозрюваного в організації вбивства — Бориса Германа — з Олександром Парвусом

Головний військовий прокурор України Анаталій Матіос 25 червня дав інтерв’ю виданню The Iinsider, де розповів деталі інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Зокрема, Матіос розповів про фінансування замовного вбивства та порівняв підозрюваного в організації вбивства — Бориса Германа — з Олександром Парвусом – діячем російського і німецького соціал-демократичного руху початку XX століття.

«Центром оплати і фінансування розрізнених груп був один з підозрюваних. На кожній війні завжди є свій Парвус, який привозив Леніну гроші на революцію, яка залила слов’ян потоками крові на десятки років. Той теж був єврейського походження. У цьому випадку з Україною знову хочуть зробити те саме», — заявив Матіос.

Голова Українського єврейського комітету Едуард Долінський, коментуючи заяву Матіоса, зазначив, що такими словами він натякнув на «бажання євреїв залити кров’ю слов’ян».

З критикою на адресу Матіоса виступили також правозахисники.

Як повідомляє Times of Israel, голова відділу Східної Європи центру імені Симона Візенталя Ефраїм Зуроффа назвав слова чиновника «обурливими».

Крім того, на висловлювання Матіоса звернули увагу й американські медіа.

Журнал Newsweek назвав подібні заяви «різким нагадуванням» про прояви «антисемітизму і расизму в публічному дискурсі України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: