Представник уряду Іспанії допустив втручання РФ у референдум в Каталонії

Представник уряду Іспанії допустив втручання РФ у референдум в Каталонії
Каталонці після голосування за незалежність регіону
Фото: Reuters

Іспанія має намір звернути увагу ЄС на тему можливого втручання російських хакерів у каталонську кризу

Представник уряду Іспанії Іньїго Мендез де Віго заявив, що Мадрид на раді глав МЗС ЄС підніме питання про можливе втручання хакерів з Росії та інших країн в ситуацію в Каталонії.

Про це повідомляє газета El Pais.

«Уряд підтвердив той факт, що багато повідомлень і операції, які були помічені в соціальних мережах, надійшли з території Росії», - сказав представник.

Він зазначив, що Іспанія сподівається на серйозне ставлення ЄС до цього питання.

Водночас голова міністерства оборони Іспанії Марія Долорес де Коспедаль зазначила, що не можна з упевненістю стверджувати, що саме Росія проводила Інтернет-атаки з метою підтримати прихильників незалежності Каталонії.

«Те, що уряд вважає явним, це те, що багато повідомлень і заяви в соціальних мережах (стосовно Каталонії - ред.) виходили з російської території. Я використовую конкретний вислів: із російської території. Це не обов'язково означає, що ми вважаємо, що за цим стоїть саме російський уряд... частина (повідомлень у соціальних мережах - ред.) йде з території Росії, частина з інших країн, які також не входять в ЄС», - заявила міністр

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: