Названо терміни відновлення зйомок українських фільмів

Названо терміни відновлення зйомок українських фільмів
Українські актори чекають літа і старту знімального періоду за сприятливих обставин

Українські актори чекають літа і старту знімального періоду за сприятливих обставин, - Назар Задніпровський

Глава Держкіно України Марина Кудерчук не можуть назвати точну кількість фільмів, які не будуть завершені цього року через скорочення видатків, адже зобов’язання за вже запущеними проєктами в певному обсязі повинні бути виконані.

«Це залежатиме й від дати завершення карантину, адже у багатьох кіновиробників були зірвані сезонні підготовчі періоди та безпосередньо самі зйомки, отже, можливі переноси на наступний рік», - зазначила вона у коментарі «Главкому».

Вікторія Ярмощук – СЕО однієї із найпотужніших компаній з виробництва кіноконтенту у східній Європі, Film.ua Group - переконана: ситуація, безумовно, матиме важкі економічні наслідки. «За оптимістичним сценарієм, ми зможемо відновити виробництво влітку і до кінця 2021 року вийдемо на ті показники, які були досягнуті в кінці 2019 року – року вдалого і продуктивного», - вважає вона

У свою чергу зірка фільму «Скажене Весілля» та провідний актор Національного театру ім. Франка Назар Задніпровський каже, що українські актори чекають літа і старту знімального періоду за сприятливих обставин.

«З середини квітня мав стартувати серіал «Будиночок на щастя 3», його перенесли на літо. З середини травня мало стартувати продовження серіалу «Великі Вуйки», теж проєкт перенесли на літо. Усе залежить від завершення карантину», - додав він.

Як відомо, 3 травня, відбудеться церемонія нагородження кращих в українській кіногалузі – «Золота Дзиґа» за підсумками 2019 року. Церемонія пройде у форматі онлайн. Інтерес до події величезний, адже саме ця Дзига кружлятиме на межі відносно успішного розвою українського кіно (ще вчора) і нових теперішніх скажених часів, коли земля здригнулася – і люди прагнуть втриматися на ногах (у тому числі, і в кінобізнесі).

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома» Скажене похмілля. Українське кіно в умовах коронавірусної реальності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: