Прем'єр Косова пояснив арешти, які спровокували акції протесту

Прем'єр Косова пояснив арешти, які спровокували акції протесту

Харадінай запевняє, що держава Косово та її інституції громадського порядку «ніколи не будуть спрямовані проти якоїсь етнічної групи чи політичного угруповання»

«Операція пов’язана із затриманням кількох підозрюваних у вбивстві політика Олівера Івановича», - повідомив прем'єр Косова Рамуш Харадінай

Прем'єр-міністр Косова Рамуш Харадінай заявив, що операція косовської поліції на півночі Косовської Митровиці не має політичного характеру та закликав зберігати спокій.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я запевняю всіх громадян у тому, що держава Косово та її інституції громадського порядку ніколи не будуть спрямовані проти якоїсь етнічної групи чи політичного угруповання», - повідомив Харадінай.

Як відомо, 23 листопада сили спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів. Дії правоохоронців викликали акції протесту.

У поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова.

«Операція пов’язана із затриманням кількох підозрюваних у вбивстві політика Олівера Івановича. Ці поліцейські дії повністю відповідали закону відповідно до наказу спеціального прокурора, і жодним чином не пов'язані з будь-яким політичним розвитком», - підкреслив Харадінай.

«Я закликаю громадян, політичні структури, мерів, особливо тих, хто живе на півночі, сприяти підтриманню та розвитку загального миру на службі миру та стабільності», - зазначив прем’єр.

Як відомо, президент Сербії Александр Вучич зібрав термінову зустріч за участі керівництва армії та поліції через події в Косові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: