Президент Єврокомісії закликав лідерів країн Західних Балкан прискорити реформи

Президент Єврокомісії закликав лідерів країн Західних Балкан прискорити реформи
Жан-Клод Юнкер

Юнкер відвідав Македонію, Албанію, Сербію, Чорногорію, Боснію і Косово

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер завершив свій тур Західними Балканами, закликавши лідерів шести країн, які відвідав, прискорити темпи проведення реформ.

«У цих країн є бажання здійснити реформи, необхідні для членства в ЄС», – резюмував Юнкер 1 березня на зустрічі з лідерами, які зібралися в столиці Болгарії Софії.

Зустріч влаштував прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, чия країна нині головує в ЄС.

Юнкер відвідав Македонію, Албанію, Сербію, Чорногорію, Боснію і Косово, щоб передати послання про те, що шість країн повинні здійснити глибокі реформи для виконання критеріїв можливого членства в ЄС.

Юнкер заявив, що країни мають зробити пріоритетом зміцнення верховенства закону, а також вирішити гострі двосторонні питання. Зокрема, територіальні для Сербії і Косова, етнічні – для Боснії, суперечка щодо назви – поміж Македонією і сусідом – Грецією.

«Ці країни повинні вирішити свої територіальні суперечки, перш ніж приєднатися до ЄС», – сказав Юнкер.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявляла, що шість країн Західних Балкан, які не входять до Європейського союзу, можуть долучитися до співдружності «за життя нашого покоління».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: