Президент Македонії знову відмовився підписувати угоду про перейменування країни

Президент Македонії знову відмовився підписувати угоду про перейменування країни
Президент Македонії Георге Іванов

Іванов може безстроково затримувати підписання угоди, викликаючи конституційну кризу в Македонії

Президент Македонії Джорге Іванов заявив, що він не підпише угоду з Грецією про зміну назви своєї країни, навіть після того, як парламент вже другий раз ратифікував документ.

Про це йдеться у заяві на сайті глави Македонії.

«Президент Македонії не приймає угоду, яка шкодить македонській національної ідентичності та інтересам Республіки Македонії. Позиція президента Іванова незмінна і не буде змінюватися ніякими тиском, шантажем та погрозами», - говориться у заяві.

За Конституцією Македонії, Іванов може лише один раз відхилити законодавство, схвалене парламентом. Але він повинен підписати документ, якщо депутати подолали його вето, як це сталося з угодою щодо зміни назви.

Однак у Конституції не прописані терміни, і Іванов може безстроково затримувати підписання угоди, викликаючи конституційну кризу.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Македонії та Греції 17 червня підписали угоду, яка має покласти край майже 30-річній суперечці щодо назви Македонії

У Греції відбулися протести через підписання угоди з Македонією щодо зміни назви країни. Також мітинги, під час яких сталися сутички з поліцією, пройшли у столиці Македонії.

У міністерстві закордонних справ України привітали підписання договору між Македонією і Грецією щодо вирішення македонсько-грецького спору щодо назви Македонії та македонсько-грецького стратегічного партнерства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: