Протести у Македонії: постраждали семеро поліцейських, активістів розігнали сльозогінним газом

Протести у Македонії: постраждали семеро поліцейських, активістів розігнали сльозогінним газом
Поліція намагалася відтіснити протестувальників за допомогою броньованого автомобіля
Скріншот з відео

Правоохоронці затримали 25 мітингувальників

Під час акції протесту проти перейменування Македонії перед будівлею парламенту в Скоп'є постраждали семеро співробітників поліції. Про це повідомляє МВС Македонії.

За даними відомства, протестувальники використовували піротехнічні засоби, а також намагалися прорватися через кордон до будівлі парламенту.

Правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ та затримали 25 мітингувальників.

У міністерстві відзначили, що влада поважає право громадян на мирні протести, однак не допустить порушення громадського порядку і застосування сили  щодо силовиків.

Як видно на відео з акції, поліція намагалася відтіснити протестувальників за допомогою броньованого автомобіля.

Як відомо, 12 червня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас провів переговори з главою македонського уряду Зораном Заєвим щодо перейменування Македонії. На цьому наполягали Афіни з часів набуття Македонією статусу незалежної держави.

Влада Греції в своїх претензіях заявляла, що в країні є провінція під назвою Македонія. Суперечка через назву не дозволяла Македонії вступити в ЄС, тому що процес блокувала Греція.

13 червня президент Македонії Георге Іванов повідомив, що рішення укласти з Грецією договір про назву країни є особистим рішенням Заєва і глави МЗС Нікола Димитрова. Іванов підкреслив, що не поставить під угодою свій підпис.

Через кілька днів Димитров і міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас підписали угоду про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія.

Нагадаємо, у Греції відбулися протести через підписання угоди з Македонією щодо зміни назви країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: