МЗС України відреагувало на перейменування Македонії

МЗС України відреагувало на перейменування Македонії

У міністерстві заявили про нову еру в македонсько-грецьких відносинах

У міністерстві закордонних справ України привітали підписання договору між Македонією і Грецією щодо вирішення македонсько-грецького спору стосовно назви Македонії та македонсько-грецького стратегічного партнерства.

Про це говориться у заяві МЗС, опублікованій на сайті міністерства 18 червня.

«Це важливе рішення відкриває нову еру в македонсько-грецьких відносинах. Підписання документа сприятиме зміцненню безпеки, створенню клімату взаємної довіри і партнерства не тільки в Балканському регіоні, але і на всьому європейському континенті», - підкреслили у міністерстві.

Зазначається, що договір є прикладом готовності керівництва Македонії та Греції «вирішувати важливі питання цивілізованим шляхом, у відповідності до європейських цінностей та підходів».

«Зміцнення грецько-македонських відносин є важливим для України, враховуючи традиційно дружні відносини нашої держави з Македонією та Грецією, а також спільні зовнішньополітичні пріоритети наших двох держав – європейську та євроатлантичну інтеграцію», - заявили у МЗС.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Македонії та Греції 17 червня підписали угоду, яка має покласти край майже 30-річній суперечці щодо назви Македонії

У Греції відбулися протести через підписання угоди з Македонією щодо зміни назви країни. Також мітинги, під час яких сталися сутички з поліцією, пройшли у столиці Македонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: