Президент Польщі сподівається на позитивне вирішення питань безвізу та асоціації для України

Президент Польщі сподівається на позитивне вирішення питань безвізу та асоціації для України

Під час зустрічі з главою шведського уряду Дуда обговорить питання виходу Великої Британії з ЄС і ситуацію в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда сподівається на позитивне вирішення питань щодо надання Україні безвізового режиму та завершення процесу асоціації України з ЄС.

Про це Дуда заявив під час візиту до Швеції, повідомляє Укрінформ з посиланням на wnp.pl.

«Cподіваюся, що питання ратифікації угоди про асоціацію з Україною і відміни візового режиму для українців буде вирішено», – заявив Дуда.

Він зазначив, що під час зустрічі у четвер з главою шведського уряду Стефаном Левеном він обговорить питання виходу Великої Британії з ЄС, ситуацію в Україні, а також енергетичну безпеку в контексті газопроводу «Північний потік 2».

«Найбільшу потенційну загрозу ця інвестиція створює для України, хоча для нас вона також не є байдужою, оскільки це питання енергетичної рівноваги в Європі, диверсифікації джерел постачання, цілісної енергетичної політики ЄС, а тому і європейської солідарності», – зазначив Дуда.

Президент РП зазначив, що він в середу зустрівся зі спікером Ріксдагу Швеції Урбаном Аліном. Він нагадав, що Алін кілька днів тому був у Польщі та відвідав один з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Дуда зазначив, що темою політичних переговорів в Швеції є також проект «Cхідне партнерство», яке було спільною польсько-шведською ініціативою в ЄС.

«У значній мірі проект виправдав свої надії у питанні зближення країн східної Європи до ЄС. Але, звичайно, потрібно дискутувати про нові ініціативи і для нас дуже важливо, щоб країни на схід від Польщі – Молдавія, Грузія, Україна, зближувалися до ЄС, а не віддалялися», – констатував він.

Як відомо, раніше країни-члени ЄС ухвалили рішення, що безвізовий режим для України та Грузії запрацює лише після узгодження загального механізму призупинення безвізу.

Зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада у Брюсселі, завершилася без ухвалення рішення.

Як повідомляли європейські ЗМІ, безвіз для України та Грузії можуть відкласти до літа 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: