Шульц порадував Яценюка: в Європарламенті є більшість для ухвалення безвізу

Шульц порадував Яценюка: в Європарламенті є більшість для ухвалення безвізу
Мартін Шульц і Арсеній Яценюк

Тільки залишилося узгодити юридичні тонкощі між Європейським парламентом і Радою ЄС

Для надання безвізу є політична воля і більшість в Європейському парламенті. Необхідно, щоб Європарламент і європейські уряди поставили крапку в цьому питанні. Про це заявив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам по завершенні зустрічі з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем в Брюсселі 30 листопада.

Він нагадав, що протягом триденного візиту до Брюсселя провів зустрічі з gрезидентом Європейської ради Дональдом Туском, з віце-президентами Європейської комісії Марошем Шефчовичем, Валдісом Домбровскісом, керівниками найбільших чотирьох груп Європейського парламенту.

Яценюк повідомив, що під час зустрічі президент Європейського парламенту заявив, що «в парламенті є повна політична підтримка і основне - більшість для прийняття остаточного рішення щодо запровадження безвізового режиму для України».

Він нагадав, що зараз Європейський парламент пропонує один механізм призупинення безвізового режиму, а окремі члени Ради ЄС - дещо інший: «Їм зараз треба негайно прийти до згоди».

Позиція Європейського парламенту полягає в наступному - у тому випадку, якщо будуть виявлені певні порушення при використанні безвізового режиму, «такий безвізовий режим повинен зупинятися не стосовно всієї країни, а суто щодо певних категорій громадян, які порушили правила безвізового режиму». «Позиція в Раді ЄС - інша», - пояснив Шульц.

«Є політична воля, є більшість в Європейському парламенті. Тепер тільки залишилося узгодити юридичні тонкощі між Європейським парламентом і Радою ЄС. Україна чекає, коли ці тонкощі нарешті будуть вирішені», - наголосив Яценюк.

«Ми як український народ свою частину роботи зробили, як і уряд, президент і парламент. Зараз треба, щоб Європейський парламент і європейські уряди поставили крапку в цьому питанні», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Як повідомлялося, розгляд в Європарламенті пропозиції щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: