Прикордонники спільно із СБУ затримали російського військового у званні полковника

Прикордонники спільно із СБУ затримали російського військового у званні полковника
Прикордонники спільно із СБУ затримали друга «Гіві» та «Мотороли»

Затримання будо здійснено ще на початку червня на кордоні Україні

Державна прикордонна служба Україна затримала військового армії РФ у званні полковника Валерія Гратова 1952 року народження. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

За його словами, затримання будо здійснено ще на початку червня на кордоні Україні при виїзді на неконтрольовані Молдовою території так званого Придністров’я.

«Близько опівночі на виїзд з України прибув громадянин України Войтенко Валерій Георгійович, 54 року народження, який пред'явив для контролю загальногромадський паспорт громадянина України. Під час контролю другої лінії у старшого зміни прикордонних нарядів виникли сумніви щодо мети поїздки даного громадянина (він надав телеграму з «ПМР» про тяжкий стан здоров'я його матері та плутався з даними свого паспорта). Для детального опитування підозрілого громадянина в пункт пропуску прибули офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби. Чоловікові запропонували показати вміст карманів та багажу. Дещо пручаючись, останній таки дістав з кишень мобільний телефон (слайдер) на якому знаходились фото з сепаратистських мітингів, гроші, автобусні квитки. В результаті детального огляду речей підозрілого у його куртці був виявлений внутрішня потайна кишеня, з якої було вилучено аркуш паперу з установчими даними та телефонами перших осіб «ПМР» та людей з РФ, орден «Червона зірка», смартфон, флеш-носії інформації (на них виявлені фотографії затриманого з терористами «Моторола», «Гіві», Захарченко; відео обстрілів української території; агітаційні матеріали «ДНР» та «ЛНР»; фото з місць бойових дій з Дебальцево, Донецький аеропорт, Горловка, Сніжне, Іловайськ; документи службової документації за його підписом; методичні матеріали щодо проведення розвідувально-диверсійних заходів та багато іншої цікавої інформації)», - повідомив Слободян.

Речник Держприкордонслужби відзначив, що правоохоронцям вдалося встановити справжню особу затриманого. Ним виявився полковник РФ Валерій Гратов 52 року народження, якого російські спецслужби планували зробити «заступником міністра держбезпеки» «ПМР». Затриманого прикордонники передали співробітникам СБУ.

Як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, затриманий - колишній начальник особистої охорони «президента» так званого Придністров’я. За даними журналіста, українська контррозвідка давно зналf, що під ім'ям «Валерій Войтенко» ховається якийсь «Санич», який відомий в Москві як полковник ВДВ Валерій Гратов.

«Українська контррозвідка отримала дані про намір ФСБ Російської Федерації призначити заступником «міністра держбезпеки Придністров'я» свою людину. Головна умова - він повинен бути кадровим російський військовим з досвідом бойових дій. На Донбасі. На боці бойовиків», - написав у Facebook Цаплієнко.

Нагадаємо,  24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області в результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади і так званої «розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу» самопроголошеної «ЛНР» потрапив у полон розвідник Віктор Агєєв 1995 року народження. Російський журналіст Павло Канигін поговорив з матір'ю єфрейтора Агєєва Світланою Агєєвою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: