Приватизація ОПЗ знову зірвалася

Приватизація ОПЗ знову зірвалася
Одеський припортовий завод

Компанії, які вважаються головними претендентами на покупку ОПЗ, відмовилися від планів участі в аукціоні

Фонд державного майна України знову не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з приватизації «Одеського припортового заводу». Про це повідомив перший заступник гендиректора ОПЗ Микола Щуріков.

«Сьогодні о 18.00 вийшов термін подачі заявок на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ. Хотілося б сказати «ставки зроблені, ставок більше немає», але проблема у тому, що їх і не було... Стало відомо, що компанії, які вважаються головними претендентами на покупку 99,6% акцій заводу – ПрАТ «Укрнафтобуріння» і DCH – відмовилися від планів участі в аукціоні», – написав Щуріков 6 грудня на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 6 грудня група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила, що не братиме участі в конкурсі з продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», запланованому на 14 грудня 2016 року

Як відомо, у липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Конкурс із приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн запланований на 14 грудня 2016 року, термін прийому заявок закінчився о 18:00 6 грудня.

Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Про своє бажання купити ОПЗ заявляли також ПрАТ «Укрнафтобуріння» Ігоря Коломойського та Віталія Хомутинніка, IBE Trade Corp (США) і Amjad Investments (ОАЕ).

ОПЗ, який перебуває в держвласності, випускає хімічну продукцію, здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий дохід зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: