Прокуратура відреагувала на рішення суду, який відмовився арештовувати Януковича

Прокуратура відреагувала на рішення суду, який відмовився арештовувати Януковича

Колишнього президента-утікача підозрюють у заволодінні комплексом будівель і споруд державної резиденції Межигір'я

Прокурор не згоден з рішенням Вищого антикорупційного суду і оскаржить його в апеляційному порядку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подасть апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду, який відмовився обирати запобіжний захід експрезиденту України Віктору Януковичу.

Про це в понеділок ввечері, 26 жовтня, повідомила прессулжба САП.

«Прокурор не згоден з таким рішенням суду і оскаржить його в апеляційному порядку», – йдеться в повідомленні САП.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд 26 жовтня відмовився заарештувати Януковича в рамках справи про заволодіння комплексом будівель і споруд державної резиденції Межигір'я.

Причиною відмови стали порушення умов досудового розслідування. Крім того, на момент подання заяви про обрання запобіжного заходу органи досудового розслідування не відновили розслідування в цьому кримінальному провадженні, як того вимагає законодавство.

Раніше Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

24 січня 2019 року суд визнав Януковича винним у державній зраді (частина 1 статті 111 Кримінального кодексу) і засудив до 13 років позбавлення волі.

Прокуратура вимагала максимального покарання для експрезидента (15 років позбавлення волі) та визнання його винним у посяганні на територіальну цілісність України (частина 3 статті 110 КК), розв'язанні й веденні агресивної війни (частина 2 статті 437) і пособництві в злочинах (частина 5 статті 27).

Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела, що Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України. Захист експрезидента заявив, що незгодний із рішенням, і подав апеляцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: