Прокурор: до Бубенчика не можна застосувати закон про амністію

Прокурор: до Бубенчика не можна застосувати закон про амністію
Прокурор ГПУ Олексій Донський
Фото: Уніан

Прокурор вважає закон про амністію учасників Революції гідності «нікчемним»

Прокурор департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика.

Про це він повідомив у коментарі «Уніан».

«По-перше, про це ще рано говорити. По-друге, там немає статті 115 (КК), там тільки є стаття про замах на правоохоронців», - сказав він.

«А по-третє, цей закон є нікчемним, оскільки прописаний так, що суперечить Кримінальному процесуальному кодексу, в якому йдеться про те, що будь-який закон, який не відповідає порядку, прописаному в КПК, не може бути застосований», - сказав Донський.

Закон про амністію учасників Революції гідності був прийнятий парламентом 21 лютого 2014 року.

Напередодні нардеп Парасюк заявив, що хоче взяти на поруки Бубенчика.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активіста «Революції Гідності» Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. 

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час «Революції Гідності». 

Також повідомлялося, що колишній працівник спецпідрозділу МВС «Беркут» Віктор Шаповалов у Подільському районному суді Києва 3 жовтня 2016 року розповів що патрони для розстрілу Майдану привозили спецмашини.

Відзначимо, станом на 2018 рік за вбивства майданівців тюремний строк отримав один «тітушка». А над співробітниками МВС, які винні у розстрілах, суди досі тривають. Хоча більшість з них виїхали в окупований Крим або Росію.

Читайте також: Розстріл Євромайдану: чому зі слідством зараз ще гірше, ніж чотири роки тому?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: