«Прорив кордону»: Власенко не збирається давати свідчення

«Прорив кордону»: Власенко не збирається давати свідчення
Сергій Власенко

Нардеп стверджує, що ніякого прориву держкордону не було

Депутат Верховної Ради України Сергій Власенко (фракція «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина») заявив, що не буде давати свідчення за фактом незаконного перетину державного кордону в пункті пропуску «Шегині» Львівської області.

«Я не є учасником прориву кордону, тому я точно нікуди не піду», - зазначив він.

Власенко стверджує, що ніякого прориву держкордону не було, оскільки всі громадяни, в тому числі і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації, лідер політичної партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі перебували на українській території.

«Який може бути прорив кордону, якщо всі знаходилися в той момент на українській території, підкреслюю - на українській території. Зараз немає юридичних підстав для розслідування кримінального провадження», - додав депутат.

Раніше народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що 10 вересня окрім Саакашвілі український кордон перетнули 5 нардепів (Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко та Дмитро Добродомов) і екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон в неділю ввечері. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону у «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Відомо, що Саакашвілі й депутати не проходили прикордонний контроль. Політика вже внесли в «чистилище» «Миротворця».

Держприкордонслужба готує матеріали для прокуратури по трьох епізодах прориву.

У МВС запевняють, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками Михайла Саакашвілі тілесні ушкодження отримали 11 бійців Національної поліції та п’ять працівників Держприкордонслужби.

Раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП «Краковець», згодом змінив плани та намагався прибути на Інтерсіті з Перемишля до Києва, однак рух його потяга заблокувала «Укрзалізниця».

Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що повертається до «першого плану» та в'їзду через «Краковець», а згодом заявив, що їде у ПП «Шегині».

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Михайла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускав, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: