Пучдемон назвав дії Мадриду щодо Каталонії протиправними

Пучдемон назвав дії Мадриду щодо Каталонії протиправними
Глава каталонської адміністрації Карлес Пучдемон

Пучдемон оголосив про скликання каталонського парламенту, який повинен «підготувати відповідні кроки»

Глава каталонської адміністрації Карлес Пучдемон назвав намір усунути регіональний уряд від влади спробою «ліквідувати автономію і демократію» в Каталонії.

Про це повідомляє Deutsche Welle. 

«Глава каталонської регіональної адміністрації Карлес Пучдемон вважає протиправним намір центрального уряду відсторонити його від влади», - йдеться в повідомленні.

За його словами, дії влади в Мадриді суперечать демократичним цінностям і принципам правової держави. Каталонський лідер звинуватив Мадрид в намірі «ліквідувати автономію і демократію». 

Також зазначається, що Пучдемон оголосив про скликання каталонського парламенту, який повинен обговорити ситуацію і підготувати відповідні кроки.

Напередодні ЗМІ припустили, що Пучдемон має намір проголосити незалежність регіону 23 жовтня. Для цього глава Каталонії може скликати засідання парламенту під приводом «аналізу поточної політичної ситуації».

У суботу в Барселоні 450 тисяч людей вийшли на мітинг проти обмеження автономії.

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії на спеціальному засіданні у суботу, 21 жовтня, вирішив відсторонити від влади уряд Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном, а також розпустити регіональний парламент.

Раніше Мадрид зажадав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Керівництво Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном погрожувало проголосити незалежність від Іспанії в односторонньому порядку, якщо уряд у Мадриді позбавить регіон статусу автономії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: