Путін порівняв акції протесту в РФ з Майданом в Україні

Путін порівняв акції протесту в РФ з Майданом в Україні
Володимир Путін

Путін також згадав події «арабської весни»

Президент Росії Володимир Путін у відповідь на питання про затримання учасників акцій протестів у РФ 26 березня нагадав, що антикорупційні протести в Україні в 2014 році призвели до «перевороту». Він також згадав події «арабської весни», виступаючи на форумі «Арктика – територія діалогу».

«Вважаю неправильним, якщо якісь політичні сили намагаються використати це не для поліпшення ситуації, а для саморозкручування напередодні політичних подій, у тому числі виборчих кампаній усередині країни», – зауважив Путін, не називаючи конкретних імен, пише «Медуза».

Росія, за словами Путіна, послідовно виступає за боротьбу з корупцією, яка «є досить серйозною проблемою і для нас, і для інших країн». «Ми це робимо, люди в країні це бачать», – додав він.

Путін також нагадав, що Захід критикує російські затримання «на тлі розправ поліції» у себе. Як приклад він навів паризькі демонстрації після того, як поліцейський під час рейду застрелив француза китайського походження.

Нагадаємо, у неділю, 26 березня, в центрі Москви в другій половині дня проходила не санкціонована зі столичною владою масова акція протесту проти корупції.

Загалом, затримання в Росії стали наймасовішими в пострадянській історії країни. Лише в Москві, за попередніми даними, затримали понад тисячу людей.

Дивіться також: «Він нам не Дімон». Протести у Москві: побиття і затримання в одному відео»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: