Рада найближчим часом розгляне перейменування УПЦ МП

Рада найближчим часом розгляне перейменування УПЦ МП

Наразі у парламенті зареєстровані два законопроекти щодо зміни назв церков

Під час найближчого засідання Верховної Ради депутати мають розглянути законопроекти щодо врегулювання питання назв церков в Україні.

Про це сказав під час погоджувальної ради у понеділок, 17 грудня, представник фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

За його словами, є два законопроекти щодо назв церков, у яких зазначено, що вони мають називатися відповідно до свого релігійного центру.

«Українська православна церква є одна - православна церква України», - заявив Гончаренко.

Також нардеп повідомив, що парламент має розглянути врегулювання питання переходу громад, включаючи питання захисту майна. «Щоб жодного хаосу ми не побачили», - підкреслив він.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що якщо парламентський комітет затвердить це питання у середу, то у четвер парламент розгляне ці законопроекти.

Наразі у парламенті зареєстровані два законопроекти щодо зміни назв церков - №5309 та №5309/П.

Нагадаємо, у листопаді предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, що Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням ухвалити закон про зміну назви Української православної церкви (Московського патріархату) на «Російську православну церкву» в Україні.

Як відомо, 17 грудня в резиденції предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходить позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: