Рада відмовилася скасувати закон про НКРЕКП

Голова Верховної Ради Парубій пообіцяв сьогодні ж підписати закон

Верховна Рада України відмовилася скасовувати результати голосування за закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Парламентарі провалили відповідний проект постанови.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що сьогодні ж підпише закон про НКРЕКП.

«Я сьогодні ж підпишу закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада прийняла законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. За це рішення проголосувало 252 народних депутати.

Закон складається з чотирьох розділів, статтями яких встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції та повноваження, порядок підготовки рішень комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики та комунальних послуг. Розділом четвертим визначаються прикінцеві та перехідні положення, включаючи порядок ротації комісії першого складу.
Відповідно до закону, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, є постійно діючим незалежним державним колегіальним органом, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Для ефективного виконання завдань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг регулятор: приймає обов'язкові до виконання рішення з питань, що належать до його компетенції; вносить пропозиції до органів державної влади щодо вдосконалення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг; вносить пропозиції до органів державної влади щодо вдосконалення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг.
Крім того, Нацкомісія, відповідно до закону, розробляє та затверджує нормативно-правові акти, зокрема ліцензійні умови провадження господарської діяльності у сферах енергетики та комунальних послуг; порядок розрахунку та встановлення ставки внесків на регулювання; показники якості надання послуг суб’єктами природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг та суб’єктами, що провадять діяльність на суміжних ринках, інше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: