Радбез ООН хоче бачити на посаді генсека Антоніо Гуттеріша

Радбез ООН хоче бачити на посаді генсека Антоніо Гуттеріша
Антоніо Гуттеріш може стати новим генсеком ООН

Екс-прем’єр Португалії Антоніо Гуттеріш може очолити ООН з першого січня 2007 року

Рада безпеки ООН за підсумками голосування рекомендуватиме на посаду Генерального секретаря організації Антоніо Гуттеріша, передає Twitter української місії в ООН.

«За підсумками сьогоднішнього голосування РБ ООН рекомендуватиме на посаду наступного генсека ООН Антоніо Гуттеріша (Португалія)», — сказано у повідомленні.

«13 голосів на підтримку Гуттеріша без вето постійних членів. Завтра РБ має формально затвердити кандидата перед голосуванням в Генасамблеї», - повідомляє українська місія в ООН.

Антоніо Гуттеріш - екс-прем’єр Португалії. До 2015 року обіймав посаду глави відомства ООН у справах біженців. Він змінив на цій посаді голландця Руда Любберса, який у лютому змушений був піти у відставку у зв’язку зі звинуваченнями у сексуальних домаганнях.

Відомство у справах біженців – одне з найбільших підрозділів ООН і річний бюджет його становить один мільярд доларів. Працівники відомства працюють у 115 країнах світу, надаючи допомогу 17 мільйонам біженців. Всього на пост генсека організації, який звільниться 1 січня 2017 року, претендують 11 осіб.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: