Росія може порушити проти сина Джемілєва нову справу, - адвокат Микола Полозов

Росія може порушити проти сина Джемілєва нову справу, - адвокат Микола Полозов
Фото: Крымское информационное агентство

Хайсер Джемілєв мав би вийти на волю 26 листопада.

Проти Хайсера Джемілєва, сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Росія може готувати нову кримінальну справу. Про це заявив адвокат Микола Полозов, повідомляє «Громадське радіо»

«Термін Хайсера підходить до свого завершення. Найбільше я побоююся, що російська влада не захоче так просто відпускати цього заручника і спробує якимось чином утримати його. В якості одного з варіантів це може бути порушення якоїсь нової справи - що Хайсер або щось скоїв, або щось прямо в колонії вкрав. Врешті-решт, якщо його звільнять з колонії, ніхто не заважає оперативникам підбігти, кинути йому патрони в кишеню і сказати - ось дивіться, у нього знову зброя в руках», - сказав Полозов.

В травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер у дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера засудили до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора роки. 26 листопада Хайсер Джемілєв повинен вийти на свободу у зв'язку із закінченням терміну ув'язнення.

Як повідомлялося раніше, сам Мустафа Джемілєв отримав телеграму про те, що в середині грудня в Верховному суді Росії в Москві відбудеться справа за його апеляційною скаргою. За словами адвоката Марка Фейгіна, запрошення на засідання Московського суду 14 грудня виглядає як «політичне знущання». Джемілєв не зможе поїхати на судове засідання до Москви, так як предметом судового розгляду є заборона на в'їзд до Росії, сказав адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: