Росія погодилася на переговори щодо затриманих українських прикордонників

Росія погодилася на переговори щодо затриманих українських прикордонників
Українські прикордонники

Російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч, яка має відбутися 9 жовтня

Російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч із приводу долі затриманих українських прикордонників.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян 7 жовтня 2017 року в ефірі телеканалу «112 Україна»..

Як розповів речник ДПСУ, зустріч повинна відбутися 9 жовтня 2017 року.

«Російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч, яка має відбутися 9 жовтня. Можливо, це допоможе нам нарешті розібратися в тому, що сталося на кордоні кілька днів тому», - розповів Слободян.

Він підкреслив, що подробиць затримання колег в українських прикордонників наразі немає.

«Наскільки я розумію, їх тримають в управлінні ФСБ у Брянську. Про їхній стан нічого невідомо, оскільки ніякого контакту з ними немає», - сказав Слободян.

За його словами, є інформація про те, що мати одного з затриманих прикордонників намагалася отримати дозвіл на зустріч із сином, однак їй відмовили.

У п’ятницю, 6 жовтня, стало відомо, що до двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Як відомо, російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: