Росія погрожує збивати у Сирії всі американські літаки

Росія погрожує збивати у Сирії всі американські літаки
Американський винищувач F-35

Москва також закликала Радбез ООН провести надзвичайне засідання для обговорення збитого американцями військового літака Асада

Кремль призупиняє підписаний зі США меморандум про безпеку польотів у Сирії.

Про це заявили в МЗС Росії, передає ВВС.

«Російська сторона припиняє дію меморандуму про запобігання інцидентам і гарантування безпеки польотів авіації під час операцій у Сирії, підписаного зі США», - йдеться в заяві.

Москва також закликала Радбез ООН провести надзвичайне засідання для обговорення збитого американцями військового літака Асада.

Нагадаємо, ввечері 18 червня у Сирії поблизу селища Расафа винищувач США збив сирійський урядовий бомбардувальник, який завдав удару по силах опозиції.

«О 18:43 за місцевим часом літак сирійського режиму Су-22 скинув бомби біля позицій SDF. Відповідно до правили самооборони, він був негайно збитий американським винищувачем F/A-18E Super Hornet», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що після атаки сирійських військ коаліція на чолі зі США зв'язалася з представниками Росії для деескалації обстановки. 

«Одразу після атаки сирійських сил представники коаліції зв'язалися з російськими партнерами телефоном через канал зі зниження рівня конфліктів для деескалації ситуації та припинення атаки», - йдеться в повідомленні. 

«Літак коаліції продемонстрував силу і зупинив початковий наступ», - наголосили у штабі коаліції.

Нагадаємо, напередодні армія Сирії заявила про припинення на 48 годин бойових дій проти терористів в місті Дераа на півдні країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: