Росія продовжує атакувати Україну дезінформацією в своїх ЗМІ

Росія продовжує атакувати Україну дезінформацією в своїх ЗМІ

Яскравим прикладом російської пропаганди став сюжет про «розчарованих в Революції Гідності українцях», який нещодавно вийшов на російському телебаченні

У 2018 році Україна фігурувала в 461-му з тисячі випадків дезінформації в російських ЗМІ.

Про це йдеться у звіті EU vs Disinformation за минулий рік.

«Прокремлівська дезінформація про Україну націлена на аудиторію в Росії, в Україні та в третіх країнах, включаючи Захід. Внутрішній аудиторії РФ показує повідомлення, спрямовані на дегуманізацію українців, і показують українську владу сучасними послідовниками нацизму», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що найчастіше російські СМ брешуть про Україну те, що влада в ній належить «спадкоємцям нацизму», саме Україна «винна» в конфлікті з Росією і катастрофи рейсу MH17. Окремий блок дезінформації російських ЗМІ спрямований на представлення подій Революції Гідності і змін після них як «провал».

Яскравим прикладом подібної пропаганди став сюжет про «розчарованих в Революції Гідності українцях», який нещодавно вийшов на російському телебаченні. У сюжеті такого «розчарованого чоловіка» зіграв актор з Білорусі.

«Через 5 років з початку військового конфлікту використання Кремлем інформаційної зброї проти України не скоротилося: в повідомленнях прокремлівських ЗМІ інформація про Україну все ще подається найбільш спотвореною», - заявили у звіті.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія виділяє вп’ятеро більше коштів на боротьбу з російською пропагандою, ніж у 2018 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: