У 2019 році Єврокомісія виділить уп’ятеро більше коштів на боротьбу з російською пропагандою, ніж у 2018

У 2019 році Єврокомісія виділить уп’ятеро більше коштів на боротьбу з російською пропагандою, ніж у 2018
Фото: inosmi.ru

Брюссель на ці цілі у прийдешньому році виділить 5 млн євро

Єврокомісія виділяє вп’ятеро більше коштів на боротьбу з «російською пропагандою», ніж 2018 року

Якщо у 2018 році Єврокомісія на боротьбу з російською пропагандою виділила 1 млн євро, наступного 2019 року має намір виділити 5 млн євро. Про це повідомляє «Польське Радіо».

Група, що займається боротьбою з російською дезінформацією, раніше налічувала кілька людей, у 2019 році її штат збільшитися до 50 співробітників.

Із закликом до ефективнішої боротьби з російською дезінформацією до Брюсселя кілька тижнів тому звернулася група, що складається з 60 експертів із двадцяти країн, що займаються питаннями безпеки.

Експерти, які підписали листа, направленого Європейській комісії, зауважують, що в цій ситуації мобілізація сил і ресурсів просто необхідна. Особливо в контексті запланованих на травень виборів до Європейського парламенту та очікуваної активізації російських пропагандистів.

Керівник програми Kremlin Watch, створеної чеським інститутом «Європейські цінності», Якуб Янда прокоментував це рішення Єврокомісії: «До цього моменту Європейська комісія применшувала загрозу, що нависає з боку Росії. Тепер це змінилося. Добре, що бюджет буде збільшено».

«Звичайно, цього все ще недостатньо. Однак це маленький крок уперед у правильному напрямку», – зазначив Янда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: