Росіянина засудили до двох років умовно за пост проти Путіна

Росіянина засудили до двох років умовно за пост проти Путіна
В Росії засудили громадянина на 2 роки умовно за пост проти Путіна

Росіянину закидають публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету

У Росії Торопецький районний суд Тверської області засудив до двох років умовно електрика Володимира Єгорова, якого звинуватили в публічних закликах до екстремізму через пост проти президента РФ Володимира Путіна у «ВКонтакте».

Про це розповіла адвокат групи «Агора» Світлана Сидоркіна, яка захищає Єгорова у суді, – повідомляє «Дождь».

За її словами, чоловіка засудили до 2 років умовно з випробувальним терміном 3 роки і забороною модерувати веб-сайти, системний блок комп’ютера вилучили на користь держави.

Єгорову закидають публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету (ч. 2 ст. 280 КК), він свою провину не визнає.

28 травня під час дебатів сторін прокурор запросив для Єгорова два роки умовно. Захист, у свою чергу, просив повністю виправдати його.

За версією слідства, Єгоров розмістив в спільноті «Громадяни Торопця», яку він веде у «ВКонтакте», текст, «що містить у своїй лінгвістичній конструкції заклики до здійснення екстремістської діяльності». Йдеться про текст проти президента Росії.

Як повідомляє видання «Грани.ru», Єгоров написав: «Валити треба головного кремлівського щура з його дружками-подільниками». Публікація супроводжувалася фотографією Путіна з написом на лобі «Головний щур».

27 червня минулого року Єгоров повинен був прийти в ФСБ на допит, однак він не з’явився. Після цього чоловіка оголосили в розшук. Через місяць, 31 липня, співробітники ФСБ затримали Єгорова в його автомобілі на кордоні з Білоруссю.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Єгорова політичним в’язнем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: