Розкрадання коштів проекту «Стіна»: восьмому учаснику схеми повідомлено про підозру

Розкрадання коштів проекту «Стіна»: восьмому учаснику схеми повідомлено про підозру

Будівництво загороджувальних засобів на кордоні

Вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу

У четвер, 16 листопада, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру затриманому напередодні ймовірному учаснику корупційної схеми з заволодіння коштами, виділеними на реалізацію так званого проекту «Стіна». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Підозрюваному інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 («Фіктивне підприємництво») Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, це вже восьмий учасник розкрадання коштів проекту «Стіна».

Нагадуємо, за даними слідства, підозрюваний виступив пособником у заволодінні бюджетними коштами службовими особами Держприкордонслужби України та керівниками підприємств-генпідрядників. Зокрема, як встановили детективи НАБУ, він організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015–2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовими особами ДПСУ для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону.

Вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу.

розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна» детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація — ч. 5 ст.191 ККУ, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн. Наразі семеро учасників розтрати коштів проекту «Стіна» арештовані, сумарний розмір визначених судом застав – 25,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: