Розслідування по Гонтаревій закінчиться її арештом і судом - «Самопоміч»

Розслідування по Гонтаревій закінчиться її арештом і судом - «Самопоміч»

Березюк вважає, що цією справою повинно займатися НАБУ

Національне антикорупційне бюро України зобов'язане надати парламенту інформацію про зв'язок компанії «Інвестиційний капітал Україна» (ICU), яку очолювала глава Нацбанку Валерія Гонтарева, з арештованими в «Ощадбанку» коштами «сім'ї» екс-президента Віктора Януковича. Про це заявив глава фракції «Об'єднання «Самопоміч» Олег Березюк. За його словами, мова йде про корупцію з боку високопоставленого чиновника, яким зараз є Гонтарева.
«Тільки в НАБУ! Це високопоставлена корупція, якщо вона є. У НАБУ, і в сесійний зал, якщо це потрібно. Головне, щоб справи завершувалися», - повідомив Березюк.
Він зазначив, що розслідування справи, пов'язаної із замороженими в «Ощадбанку» активами «сім'ї» Януковича, має завершитися арештом основних фігурантів.
«Арештом і судом, в тому числі, Гонтаревої, якщо проти неї звинувачення. Це мета», - підкреслив глава фракції «Об'єднання «Самопоміч».
Як повідомлялося, «Главком» оприлюднив документи, які свідчать, що в листопаді-грудні 2013 року компанія «Інвестиційний капітал Україна» придбала для найближчого оточення Януковича облігації зовнішньої і внутрішньої позики Міністерства фінансів на суму понад 10 млрд грн. У той час Валерія Гонтарева очолювала ICU і була співвласницею компанії.
З червня 2014 року ці цінні папери заморожені на рахунках українських банків, оскільки доведено їх злочинне походження і зв'язок з колишнім главою НБУ і «фінансистом» «сім'ї» Сергієм Арбузовим. Для конфіскації цих коштів і повернення їх до бюджету в парламенті підготовлено законопроект №4811.
Сама Гонтарева відмовилася коментувати опубліковані в ЗМІ матеріали, які вказують на участь глави НБУ у відмиванні коштів Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: