СБУ пояснила, чому не варто користуватися російськими сервісами

СБУ пояснила, чому не варто користуватися російськими сервісами

СБУ домагається, аби закон про введення санкцій проти онлайн-сервісів агресора виконували повною мірою

СБУ просить не використовувати російські поштові сервіси при реєстрації та керуванні доменними іменами.

Про це йдеться в листі департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет асоціації України, пише Експрес.

Там зазначено, що цей департамент виявив порушення з боку власників доменних імен у зоні «*ua», «*укр», і, в тому числі, «gov.ua» (передбачене для державних сайтів, – Авт.).

Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній «Яндекс» та «Mail.ru», щодо яких введено спеціальні обмеження згідно з указом Президента від 15.05.2017 №133 «Про рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

«З метою недопущення нанесення шкоди інформаційній безпеці України, просимо провести роз’яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації та керуванні доменними іменами», – повідомляють у спецслужбі.

«Якщо наші співвітчизники не користуватимуться російськими сервісами, Росії важче буде вести інформаційну війну, а спецслужбам агресора стане складніше збирати дані про українців, – каже експерт із інформаційних технологій Максим Саваневський. – Тому логічно, що СБУ домагається, аби закон про введення санкцій проти онлайн-сервісів агресора виконували повною мірою». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: