СБУ встановила причетних до фейку про «угорську автономію» на Закарпатті

СБУ встановила причетних до фейку про «угорську автономію» на Закарпатті
Угорці Закарпаття

У СБУ констатують активізацію антиукраїнських сил з метою розхитування ситуації як в регіоні, так і в державі

Інформація, яка з'явилася у четвер, 1 грудня, в ЗМІ про «з'їзд угорської громади Закарпаття», який зажадав від президента Петра Порошенка автономії Закарпаття, виявилася фейком.

Зокрема, один із депутатів Виноградівської райради Степан Гал, згаданий у матеріалі, в коментарі Mukachevo.net простував інформацію про з'їзд, заявивши, що навіть нічого не чув про нього.

«Я там не був і про таке засідання взагалі не чув. Не знаю людей, які там були», – заявив він.

Щодо свого так званого колеги Михайла Світлика, ім’я якого також згадують ЗМІ як учасника зборів і називають його депутатом Виноградівської райради, Гал заявив, що таку людину взагалі не знає і, швидше за все, цей персонаж вигаданий.

Тим часом у Службі безпеки України констатують активізацію антиукраїнських сил з метою розхитування ситуації як у регіоні, так і в державі.

«Управління СБ України в Закарпатській області ретельно перевірило викладені у статті факти, опитало всіх осіб, згаданих в інформації. За результатами перевірки представники української спецслужби з’ясували, що викладена інформація не відповідає дійсності», – інформує управління Служби безпеки України в Закарпатській області через Facebook.

Крім того, СБУ встановила всіх причетних до створення цього фейкового повідомлення та подібних інформаційних вкидів і провела з ними відповідні роботи у рамках чинного законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: