Секс-скандал в РФ: депутата Держдуми Слуцького звинуватили в домаганнях

Секс-скандал в РФ: депутата Держдуми Слуцького звинуватили в домаганнях
Чотири журналістки звинуватили в домаганнях депутата Леоніда Слуцького

Чотири журналістки звинуватили в домаганнях депутата Леоніда Слуцького

Заступник головного редактора RTVI Катерина Котрікадзе розповіла в прямому ефірі телеканалупро те, що в 2011 році депутат російської Держдуми Леонід Слуцький її домагався.

Котрікадзе підкреслила, що вірить всіма звинуваченнями проти Слуцького, так як сама «пройшла через цей неприємний епізод» за участю депутата Держдуми. Катерина Котрікадзе розповіла про випадки семирічної давності, коли вона приїхала в Москву з Тбілісі. Тоді вона працювала на грузинський телеканал.

«Я зателефонувала пану Слуцькому з проханням про інтерв'ю і він запросив мене в свій офіс без камери, щоб обговорити те, як буде проходити інтерв'ю», - сказала Котрікадзе.

За словами журналістки, коли вона приїхала в офіс Слуцького, він провів її до свого кабінету, замкнув двері і притулив журналістку до стіни.

«Потім він почав мене чіпати, намагався поцілувати ... Я вирвалася і втекла», - розповіла Котрікадзе.

Журналістка заявила, що вирішила не розповідати про цей випадок, щоб уникнути неприємностей.

«Мені тоді було 26 років. І тоді, опинившись в Москві перед такою дивною поведінкою людини, яка мені здавалася дуже солідною, мені було вкрай важко», - зізналася вона.

За словами Котрікадзе, з подібною поведінкою стикаються багато журналістів в різних органах російської влади.

«Про це ніколи не говорять вголос, оскільки ми розуміємо, що особливого сенсу в цьому немає - ти тільки ризикуєш накликати на себе образи і звинувачення в брехні», - сказала Катерина Котрікадзе.

Вона підкреслила, що в наші дні жінки повинні говорити про це відкрито.

У відповідь головний редактор RTVI Олексій Пивоваров сказав, що довіряє словами Котрікадзе. Він підкреслив, що RTVI як компанія несе відповідальність за все слова, сказані в ефірі. Керівництво каналу прийняло рішення підтримати Котрікадзе як особисто, так і на рівні компанії. Пивоваров закликав інших учасників історії зі Слуцьким назвати свої імена.

Раніше в ефірі телеканалу «Дождь» дві журналістки, які працюють у Державній думі РФ, і продюсер одного з російських телеканалів заявили про сексуальні домагання з боку депутата Держдуми від ЛДПР Леоніда Слуцького. 

Одна з них анонімно повідомила, що Слуцький домагався її у 2017 році у своєму кабінеті. Інша також на умовах анонімності заявила, що не дала розголосу домаганням Слуцького зі страху втратити можливість працювати в Держдумі.

Продюсер одного з телеканалів розповіла «Дождю», що зіткнулася з непристойною поведінкою Слуцького, коли запрошувала його на ефір. За її словами, на смс він відповідав, що «прийде до студії, тільки якщо я з ним повечеряю, а коли прийшов, намагався поцілувати в губи і помацати за сідниці».

22 лютого журналістка «Дождя» Єлизавета Антонова в ефірі телеканала запитала про звинувачення на адресу Слуцького лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Жириновський сказав, що «не вважає цю поведінку нормальною», але нічого про це не чув, і пообіцяв перевірити цю інформацію.

Сам Слуцький відкинув звинувачення в домаганнях і пригрозив телеканалу судовим позовом.

Раніше цього місяця російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував розслідування, в якому стверджується, що в серпні 2016 року заступник голови уряду Росії Сергій Приходько провів кілька днів на яхті Дерипаски біля берегів Норвегії разом із «дівчатами з ескорт-агентств». Це стало відомо з Instagram і книжки однієї з цих дівчат – Насті Рибки. Навальний вважає «хабарем» те, що Дерипаска «катає на власній яхті чиновника найвищого рангу».До того ж Настя Рибка заявила про групове зґвалтування на яхті Дерипаски.

Дерипаска і Приходько назвали розслідування Навального «провокацією». Представник Дерипаски заявив, що бізнесмен не робив нічого протизаконного і буде захищати свої честь і гідність, в тому числі в суді.

Згодом до суду Усть-Лабінська РФ надійшов позов від Дерипаски з вимогою обмежити доступ до матеріалів розслідування, що були опубліковані на сайті Навального, а також в YouTube і Instagram. Суд погодився з доводами олігарха і направив вимогу Роскомнадзору про блокування ресурсів. Термін видалення матеріалів закінчився ввечері 14 лютого.

Роскомнадзору вдалося домогтися видалення матеріалів розслідування з ряду ЗМІ. Також Instagram видалив фотографії з профілю Насті Рибки, які послужили джерелом розслідування. Олексій Навальний відмовився видаляти матеріали розслідування на своїх ресурсах і подав відповідний позов до Роскомнадзору.

Наразі Роскомнадзор приступив до блокування сайту російського опозиціонера Олексія Навального navalny.com.

Читайте також 

Як соратники Путіна Дерипаско та Приходько на яхті з повіями розважалися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: