Ще один фігурант «газової схеми» був заарештований на 2 місяці

Ще один фігурант «газової схеми» був заарештований на 2 місяці

У Валерія Поснова є можливість внести заставу в розмірі 1 мільйон гривень

Солом'янський районний суд Києва заарештував ще одного фігуранта «газової справи» Валерія Поснова на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн гривень.

Повідомляють, що обвинувачення просило призначити заставу в розмірі 1 млрд гривень, тому має намір подати апеляцію, інформує «112 Україна».

Поснова підозрюють у газових махінаціях, унаслідок яких Україні завдано збитків на декілька мільярдів гривень. Підозрюваний проходить у справі, в якій НАБ підозрює нардепа Олександра Онищенка.

Учора чотирьом із фігурантів справи обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту або 200 млн грн застави кожному, іншим продовжать обирати запобіжний захід сьогодні.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд грн - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність із ВАТ «Укргазвидобування» і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України Олександрові Онищенку.

Нагадаємо, сьогодні суд заарештував на 2 місяці екс-заступника голови «Нафтогазу» Кацубу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: