Європарламент може в січні розглянути безвіз для України

Європарламент може в січні розглянути безвіз для України
Безвізовий режим для України

Тоді ж євродепутати мають намір розглянути відповідну пропозицію щодо Грузії

Розгляд в Європарламенті пропозиції щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Європарламенту, 18 січня євродепутати планують розглянути регламент 2016/0125(COD) у першому читанні. Цей документ передбачає виключення українців з числа громадян, яким необхідні візи для мандрівок в ЄС.

Крім того, цього ж дня євродепутати мають намір розглянути відповідну пропозицію щодо Грузії (регламент 2016/0075 (COD)).

Щодо Косова подібних планів у Європарламенті поки немає.

Як вже повідомлялося, відповідно до попередньої інформації щодо процедури ухвалення механізму призупинення  того ж  таки 18 січня євродепутати планують розглянути відповідний регламент 2016/0142(COD) у першому читанні.

Водночас це повідомлення на сайті Європарламенту не визначає фактичну дату голосування за український безвіз.

Юридично Європарламент лишає за собою можливість скоригувати ці плани, призначивши розгляд питань на більш ранню або більш пізню дату.

Як відомо, раніше країни-члени ЄС ухвалили рішення, що безвізовий режим для України та Грузії запрацює лише після узгодження загального механізму призупинення безвізу.

Зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада у Брюсселі, завершилася без ухвалення рішення.

Як повідомляли європейські ЗМІ, безвіз для України та Грузії можуть відкласти до літа 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: