Швеція і Данія погодились посилити співпрацю проти російської пропаганди

Швеція і Данія погодились посилити співпрацю проти російської пропаганди

Очільники міноборони Швеції і Данії розповіли, що обидві країни піддавалися спробам дезінформації з боку РФ

Глави міноборони Швеції і Данії Петер Хультквіст і Клаус Йорт Фредеріксен висловились за посилення співпраці між двома країнами в рамках боротьби з російською пропагандою.

«Дії Росії в низці випадків викликають тривогу... Але також існує так звана гібридна боротьба, що включає в себе різні види кібератак, дезінформації та фейкових новин, які створюють в суспільстві занепокоєння», - йдеться у спільній статті глав міноборони обох країн, опублікованій спочатку у шведській пресі, а потім - на сайті шведського уряду.

«Коли ми не можемо чітко відрізнити фальшиві новини та дезінформацію від правди і дійсності, ми починаємо відчувати себе все більш невпевнено», - йдеться в статті.

«(Обидві наші країни) в різних формах піддавалися подібному впливу (спробам дезінформації), ось чому ми хочемо краще захищати наше суспільство саме в цій сфері. Тут ми і будемо нарощувати співпрацю», - зазначили автори статті.

Крім того глави міноборони Швеції і Данії висловили стурбованість ситуацією з безпекою в Балтійському регіоні.

«Так як ситуація з безпекою в безпосередній близькості від нашої території погіршується, співробітництво у сфері оборони також виявляється в центрі уваги. Ми переконані, що співпраця між нашими країнами може сприяти збереженню стабільності і свободи Балтійського регіону», - йдеться в статті.

До слова, ОБСЄ просило Естонію скасувати відмову в акредитації російським журналістам.

Нагадаємо, журналістка російського «Першого каналу» Анна Курбатова видворена з України із забороною в'їзду в країну строком на три роки.

ОБСЄ закликала Україну припинити депортацію іноземних журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: