Силовики РФ готують «відповідь» на власні вигадані диверсії, - російські ЗМІ

Силовики РФ готують «відповідь» на власні вигадані диверсії, - російські ЗМІ

Кремль може припинити стримувати бойовиків на Донбасі «у відповідь» на вигадані ФСБ «теракти, яким запобігли»

На засіданні Ради безпеки Росії щодо інциденту в Криму у четвер, 11 серпня, профільним міністерствам і відомствам РФ було доручено розробити і запропонувати конкретні кроки щодо України, у відповідь на нібито дії «українських диверсантів» на півострові. Про це повідомила людина, наближена до Міноборони, передає російська газета «Ведомости».

Співрозмовник газети ще в одному силовому відомстві зазначив, що Радбез РФ визначив заходи зі зміцнення безпеки на самому півострові, але поки що не домовився про «наслідки», якими російські влада пригрозила Києву у зв'язку «диверсіями» в Криму.

Зі слів людини, наближеної до Міноборони РФ, завдання по Україні потужних військових ударів «у відповідь» не розглядається.

Водночас співрозмовник газети, наближений до «керівництва» самопроголошеної «Донецької народної республіки», повідомив, що Москва може перестати стримувати відповідні дії бойовиків «ДНР» у відповідь на нібито «безперервні артилерійські обстріли» з боку українських військових.

З його слів, навесні цього року така заборона вже послаблювалася.

На думку керівника Російської ради у міжнародних справах Андрія Кортунова, адресатом російських заяв про заходи є швидше Захід, аніж Київ.

«Це певний важіль впливу на позицію Заходу, якщо буде зібрана доказова база. Це привід закликати Захід посилити тиск на Київ, але поки що ми бачимо, що на Заході вже заявили про відсутність доказів і висловили недовіру», - пояснив він.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються піднести, як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

Наразі ФСБ в окупованому Криму шукає ще «диверсантів». 

Читайте також матеріал Главкому: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: