Сина Джемілєва мають звільнити 25 листопада – адвокат

Сина Джемілєва мають звільнити 25 листопада – адвокат

Хайсер Джемілєв

Термін ув’язнення Хайсера Джемілєва закінчується

Сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера мають звільнити у п’ятницю, 25 листопада. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін, передає «Крим.Реалії».

«Хайсера Джемілєва буде звільнено найближчої п’ятниці, оскільки термін його ув’язнення закінчується», – сказав Фейгін.

Водночас адвокат не виключив можливості виникнення перешкод у процесі його звільнення.

«Перешкоди завжди можуть виникнути, ніхто від них не застрахований. Що стосується місця його перебування після звільнення, то зараз це питання (оскільки було встановлено адміністративний нагляд. – Ред.) вирішується», – сказав Фейгін.

Нагадаємо, Верховний суд Росії на півтора року скоротив 5-річний термін ув’язнення Хайсера Джемілєва, визначений Краснодарським крайовим судом. Російський вирок на три місяці менший від того, який встановив Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року – 3 роки і 8 місяців.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю.

10 липня минулого року Європейський суд з прав людини ухвалив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО. Однак Росія не відреагувала на це рішення.

Зазначимо, що Росія вже два роки ігнорує рішення ЄСПЛ стосовно повернення в Україну Джемілєва.

Також нагадаємо, що адвокат Микола Полозов на початку листопада заявив, що Росія може порушити проти сина Джемілєва нову справу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: