Скандал на Чернігівщині. Місцева влада хоче брати участь у фестивалі разом з московськими попами

Скандал на Чернігівщині. Місцева влада хоче брати участь у фестивалі разом з московськими попами
Керівник ніжинської єпархії УПЦ МП Олександр Вечеря (Климент). Його участь у фестивалі «Відродження українського села, його духовності і культури» обурила націоналістів Чернігівщини

Націоналісти пообіцяли діяти жорстко, але в межах чинного законодавства, заради недопущення просування ідей «русского міра»

Націоналісти Чернігівщини закликають представників органів державної влади всіх рівнів відмовитися від участі у фестивалі «Відродження українського села, його духовності і культури», оскільки у його програмі  передбачені заходи організовані представниками УПЦ МП з залучення керівника ніжинської єпархії УПЦ МП Олександра Вечері. (Климента). Відповідну заяву поширила прес-служба чернігівської обласної організації ВО «Свобода».

«Націоналісти (ВО «Свобода», Правий Сектор, Національний корпус, С14, Всеукраїська мережа «Вільні люди», ВГО «Сокіл», Самооборона Майдану, Перша Чернігівська Сотня) вважають будь-яку співпрацю владних діячів з представниками агресора проявом колабораціонізму. І ця співпраця буде мати відповідні наслідки. Націоналісти Чернігівщини попереджають, що всі державні діячі на будь-якій посаді, які будуть помічені у співпраці, чи навіть у симпатії до УПЦ МП вважатимуться нами явними або прихованими колаборантами, яким не місце у будь-яких українських владних структурах. Націоналісти Чернігівщини вживатимуть всі необхідні заходи для того, щоб від таких діячів була очищена українська влада. 

Крім того, націоналісти звертаються до керівництва Чернігівської обласної організації Аргарної партії України. Відомо, що організатором даного фестивалю є керівник Бахмацької районної організації Аграрної партії України, депутат обласної ради, Валерій Колоша. Отже, повідомляємо, що співпраця представника вашої політичної сили з представником країни окупанта, членом Міжсоборного прісутствія Російської православної церкви, Олександром Вечерею (Климентом) викличе відповідні заходи реагування з боку об'єднаних націоналістів Чернігівщини та патріотичних вірян. Ми залишаємо за собою право діяти жорстко, але виключно в межах чинного законодавства, заради недопущення просування смертельних ідей «русского міра» на нашій землі», - йдеться в заяві націоналістів Чернігівської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: