Скрута через карантин. Шмигаль назвав категорії громадян, які отримають допомогу від держави

Скрута через карантин. Шмигаль назвав категорії громадян, які отримають допомогу від держави
Денис Шмигаль зазначив, що загальна програма підтримки людей буде впроваджена у квітні-травні

Денис Шмигаль: ми забезпечимо виплату всім, хто офіційно перебував у відпустках або був звільнений з роботи

Держава виплатить українцям, які залишилися без роботи або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу в установленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який сформують найближчим часом. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі програми Свобода слова на ICTV і додав, що кошти платитимуть для того, щоб люди змогли перебувати вдома в період карантину.

«Доплати, про які я говорив, соціальні виплати, вони можуть здійснюватися фондом страхування на випадок безробіття вже зараз… Ми точно забезпечимо виплату всім, хто офіційно перебував у відпустках або був звільнений з роботи», – сказав Шмигаль.

Загальна програма підтримки людей буде впроваджена у квітні-травні. Ведеться робота для того, щоб надати одноразову фінансову підтримку пенсіонерам на час карантину.

Прем’єр-міністр додав, що найближчим часом в Україні з’явиться стратегічна економічна рада розвитку країни, разом з якою ухвалюватимуть кроки для найбільш м’якого проходження економічної кризи та подальшого розвитку економіки після неї.

Нагадаємо, Денис Шмигаль заявив, що Україна має не лише боротися з поширенням коронавірусу, але й готуватися до світової економічної кризи.

Як повідомляв «Главком», відома співачка Марина Одольська (Іванова) виставила на продаж мобільні телефони, свій та чоловіка. Одольська пояснила, що через запровадження карантину і, як наслідок, відсутність роботи та грошей вона вимушена піти на такий крок. За словами співачки, вона з чоловіком утримували удвох всю свою велику родину: дітей і старих батьків. «А тепер сидимо вдома зі зв'язаними руками і думками, де завтра дістати гроші, щоб нагодувати дітей», - визнала Марина Одольська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: