Соратник Саакашвілі пояснив історію із елітною автівкою Дангадзе

Соратник Саакашвілі пояснив історію із елітною автівкою Дангадзе
Северіон Дангадзе

Дангадзе міг стати жертвою «якоїсь оперативної підстави», вважає Сакварелідзе

Северіон Дангадзе міг стати жертвою підстави ФСБ. Зараз, коли він перебуває під вартою, його намагатимуться шантажувати.

Про це в ефірі програми на телеканалі ZIK розповів колишній заступник Генпрокурора України, член «Руху нових сил» Давід Сакварелідзе.

За словами Сакварелідзе, на справді Северіон Дангадзе не є грузином – він українець, який виїхав із окупованого Донбасу.

«Оскільки вже протягом тривалого часу відбувається травля осіб із грузинськими прізвищами, вибрали ще й його. Та він народився і виріс в Україні, на Донеччині. Його сім’я активно підтримувала обидві революції в Україні. Тож через це їм всією родиною довелось покинути Донецьк», – розповів Сакварелідзе.

Та разом із тим він наголосив: Дангадзе міг стати жертвою «якоїсь оперативної підстави». Мовляв, вважає, що операція проти цього соратника Саакашвілі відбувалась не без участі ФСБ.

«Адже ця вся справа виглядає надто «стрьомно». Мені шкода, що Юрій Луценко прихильний саме до цієї версії, тай уся історія більше схожа на саботаж і держзраду, ніж закиди у нашу сторону», – заявив екс-прокурор.

Тож, член руху «Нових сил» підкреслив: вважає, що Дангадзе міг стати жертвою оперативної розробки, «де не видно жодних грошей», а із агентом відбувається «хлоп’яча балаканина».

Окрім того, він і прокоментував історію із «Бентлі», яке нібито, Дангадзе купив на гроші, виділені для фінансування акцій протесту опальним бізнесменом Сергієм Курченком.

«Можу сказати що жодного разу не бачив, аби хтось привозив для наметового містечка картоплю на «Бентлі». Та й я не знаю, чи у Дангадзе воно взагалі є. Він мав старй «Лексус», однак «Бентлі» я не бачив», – переконував Сакварелідзе.

Окрім того він зазначив: впевнений, що цього соратника Саакашвілі ніхто і не збирається відпускати з-під варти.

«Його будуть шантажувати, пропонуючи різні речі», – наголосив Сакварелідзе, однак разом із тим додав: Дангадзе не може дати жодних важливих свідчень проти Саакашвілі. Адже без відповідних доказів його слова нічого не означатимуть.

«Будь-хто може наговорити що хоче на когось іншого», – наголосив Давід Сакварелідзе.  

Як відомо, 7 грудня Печерський суд ухвалив рішення арештувати соратника Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництву з членами організованого злочинного угрупування.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Речниця партії «Рух нових сил» Мар’яна Поштар заявила, що «ніяких процесуальних документів Саакашвілі не підписував і не отримував. Ні він, ні його адвокати. Йому навіть не вручили повідомлення про підозру».

6 грудня ГПУ направила підозру Саакашвілі на його адресу.

Читайте матеріал «Главкома» Міхо на даху. Шалений день Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: