Спостерігачі заявляють про спроби виносу бюлетенів у двох областях

Спостерігачі заявляють про спроби виносу бюлетенів у двох областях
Вибори в Україні

«На гарячому» ловили виборців, які виносили бюлетені з дільниць

На місцевих виборах в Україні спостерігачі зафіксували спроби виносу бюлетенів.

Про інциденти, що сталися на двох дільницях у різних областях, повідомляє громадянська мережа «Опора».

«У Волинській області зафіксовано випадок спроби винесення бюлетенів з дільниці, а також відсутність на дільниці визначеної законом кількості виборчих скриньок та кабінок для голосування. На виборчій дільниці № 070520, що знаходиться в с. Княгининок Луцького району, представники ОПОРИ зафіксували випадок спроби виборця винести бюлетені», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, після того, як місцевому жителю видали бюлетені для голосування, чоловік взяв їх і попрямував на вихід з дільниці. Члени комісії направили виборця до кабінки для голосування, втім той голосувати відмовився.

«Я не хочу ні за кого голосувати, хочу залишити собі бюлетень на згадку», - заявив чоловік.

Після розмови із виборцем у нього бюлетені вилучили. За відповідним фактом дільнична виборча комісія склала акт.

«На виборчій дільниці №480549 у селі Рівному Чорноморської громади виборець намагався винести за межі виборчої дільниці незаповнений бюлетень», - повідомляють спостерігачі про ще один випадок.

За даними «Опори», чоловік, взявши у члена комісії бюлетень, направився до виходу з приміщення. Спостерігач, помітивши порушення, встигла його зупинити та повернути назад на дільницю. Чоловік заявив, що задумався та вийшов на вулицю, щоб покурити. Він вибачився, зайшов у кабіну, проголосував та кинув бюлетень у виборчу скриньку.

Нагадаємо, в Україні проходять вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в 41 об’єднаній територіальній громаді, утвореній в процесі децентралізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: