Справа Майдану: Офіс генпрокурора оголосив підозри двом колишнім беркутівцям

Справа Майдану: Офіс генпрокурора оголосив підозри двом колишнім беркутівцям

Двоє колишніх бійців «Беркуту» підозрюються у штучному створенні доказів проти мітингувальників

Прокурори Офісу генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру двом колишнім працівникам полку міліції особливого призначення «Беркут». Вони підозрюються у штучному створенні доказів проти мітингувальників.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, вранці 20 січня 2014 року групою так званих «тітушок» затримано на вул. Лаврській в місті Києві трьох учасників акції протесту, які йшли додому з Майдану Незалежності. Співробітники «Беркуту» склали рапорти та надали слідчому завідомо неправдиві показання, що особи були затримані на вулиці Грушевського під час вчинення ними «злочину».

Колишнім правоохоронцям інкримінують незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів та надання слідчому завідомо неправдивих показань із штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 КК України).

Як повідомлялось, 12 травня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві. 

Нагадаємо, суд заочно заарештував ексзаступника голови Служби безпеки України за підозрою в причетності до організації вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів проти учасників Євромайдана.

Також ДБР повідомило про підозру колишньому керівнику спеціального підрозділу МВС в організації розгону протестувальників у Києві 30 листопада 2013 року.

Також слідчі оголосили про підозру у використанні підроблених документів учаснику викрадення та катування учасників Евромайдана Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: