Справа Майдану: ще одному ексберкутівцю повідомили про підозру

Справа Майдану: ще одному ексберкутівцю повідомили про підозру

Підозрюваний перевищуючи свої службові повноваження затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що експравоохоронець підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 та ст. 340 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищуючи свої службові повноваження затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання екс-правоохоронець застосував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодив організації та проведенню зборів. У подальшому підозрюваний, склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості.

Нагадаємо, суд заочно заарештував ексзаступника голови Служби безпеки України за підозрою в причетності до організації вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів проти учасників Євромайдана.

Також ДБР повідомило про підозру колишньому керівнику спеціального підрозділу МВС в організації розгону протестувальників у Києві 30 листопада 2013 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: