США і Південна Корея погодилися зняти обмеження з південнокорейських ракет

США і Південна Корея погодилися зняти обмеження з південнокорейських ракет

Президенти Південної Кореї та США Мун Чже Ін та Дональд Трамп

Лідери США і Південної Кореї погодилися зняти ліміт на вагу бойової частини південнокорейських ракет

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і президент США Дональд Трамп домовилися зняти обмеження на вагу бойової частини південнокорейських ракетних систем, щоб зміцнити оборонні можливості Сеула в умовах провокацій з боку КНДР.

Як повідомляє Yonhap з посиланням на заяву канцелярії президента Південної Кореї, угода була досягнута під час телефонної розмови між лідерами двох країн у понеділок, 4 вересня. 

«Президент Мун провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом і обговорив заходи протидії шостому ядерному випробуванню КНДР», - сказав представник Синього дому (резиденції президента Південної Кореї). 

У якості «ефективного» контрзаходу лідери США і Південної Кореї погодилися зняти ліміт на вагу бойової частини південнокорейських ракет. 

Відповідно до двосторонньої угоди, вага бойової частини південнокорейських ракет була обмежена до 500 кг, хоча Сеул неодноразово виступав за збільшення до 1 тонни.

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп погодилися, що Рада безпеки ООН має ухвалити нові більш жорсткі санкції щодо КНДР у зв'язку з випробуванням Пхеньяном водневої бомби.

Нагадаємо, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі на екстренному засіданні Радбезу 4 вересня заявила, що Північна Корея своїми діями «просить про війну».

Як повідомляв «Главком», Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Як відомо, в понеділок у США пройшло екстрене засідання Радбезу ООН через нові ядерні випробування КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія дипломатичними каналами направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним в неділю новим ядерним випробуванням

Його було здійснено після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яку може бути використано як боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Читайте також статтю «Главкома»: Тест на бомбу. Чим можуть закінчитися ядерні випробування Пхеньяна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: