США ввели санкції проти Мішкіна і Чепіги, яких підозрюють в отруєнні Скрипаля

США ввели санкції проти Мішкіна і Чепіги, яких підозрюють в отруєнні Скрипаля
Мішкін, відомий як «Олександ Петров» та Чепіга, відомий як «Руслан Боширов» потрапили у список санкцій США

Під санкції також потрапило Федеральне агентство новин, яке пов'язують з російськими бізнесменом Євгеном Пригожиним

Сполучені Штати запровадило санкції проти 18 росіян, серед яких агенти ГРУ Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга, підозрювані в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Мішкін, відомий як «Олександ Петров» та Чепіга, відомий як «Руслан Боширов» потрапили у список санкцій США, «пов'язаних із Україною та Росією».

У Міністервстві фінансів зазначили, що 15 з 18 осіб у списку пов'язані з ГРУ. Деяким з них США влітку заочно висунули звинувачення у зламі в 2016 році комп'ютерів Демократичної партії і кандидата в президенти Хілларі Клінтон.

Під санкції також потрапило Федеральне агентство новин, яке пов'язують з російськими бізнесменом Євгеном Пригожиним.

До слова,13 грудня, саміт Європейського союзу заявив про продовження економічних санкцій проти Російської Федерації. 

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: